Förbetalda korttjänster

Den 6 april tecknade Riksgälden ett nytt ramavtal med ICA Banken för laddningsbara korttjänster. Tjänsterna under det nya ramavtalet börjar levereras den 1 januari 2018.

Det nuvarande ramavtalet med ICA Banken för förbetalda korttjänster gäller till och med den sista december 2017. Ramavtalet innebär bättre service, bättre kortfunktionalitet och generellt lägre pris för myndigheterna. Dessutom är korttjänsten fri från uppstartskostnader och årsavgift.

Förbetalda korttjänster är en utbetalningstjänst som minskar administrationskostnader och kontanthantering för myndigheter. Tjänsten förenklar också hanteringen för mottagaren och ökar säkerheten.

Med förbetalda kort kan myndigheter att betala ut ekonomiskt bistånd och andra ersättningar till privatpersoner som saknar bankkonto, personnummer eller id-handlingar.

Utbetalande myndighet laddar kortet en eller fler gånger med ett visst belopp. Mottagaren använder kortet tillsammans med en pinkod i butikers betalterminaler eller för att ta ut kontanter i uttagsautomater.