Ny avdelningschef för Garanti och finansiering

Pressmeddelande 15 januari 2024

Idag börjar Jens Granlund som avdelningschef för Garanti och finansiering på Riksgälden.

Jens Granlund kommer närmast från rollen som generalsekreterare för sekretariatet för EU-möten i Sverige, där han varit verksam sedan mars 2021. Under åren 2011 och 2021 arbetade han som finansråd och chef för internationella avdelningen på Finansdepartementet. Jens har en lång erfarenhet av internationell ekonomi och internationella samarbeten, offentlig förvaltning samt av myndighetssektorn.

–Jag är väldigt glad över att kunna välkomna Jens Granlund som ny chef för Garanti och finansiering. Jens kommer från Regeringskansliet där han har en gedigen chefsbakgrund. Som avdelningschef på Finansdepartementet har han bland annat ansvarat för frågor rörande Sveriges bilaterala lån och åtaganden i internationella investeringsbanker samt bidragit till hanteringen av ekonomiska kriser. Det här är erfarenheter som kommer väl till pass för verksamheten inom Garanti och finansiering, säger riksgäldsdirektör Karolina Ekholm.

Jag är glad över att börja på Riksgälden och på avdelningen Garanti och finansiering som har ansvar för flera viktiga uppdrag. Jag ser fram emot att lära känna organisationen och arbeta med spännande frågor tillsammans med mina medarbetare, säger Jens Granlund.

Här kan du läsa mer om Garanti och finansierings verksamhet. 

Presskontakt

Mats Lilja, pressansvarig

Riksgäldens verksamhet ska präglas av en öppenhet gentemot allmänheten och media. Rätten till insyn i myndigheters verksamhet är en grundsten i den svenska demokratin.

Vår pressfunktion hjälper dig att komma i kontakt med rätt person så att du snabbt och enkelt får svar på dina frågor. Pressfunktionen kan också förse dig med material, besvara övergripande frågor om vår verksamhet och kommande publiceringar.

Mats Lilja, pressansvarig
Presstelefon (bevakas kontorstid): 08-613 47 01, mobil 0721-561 527
E-post: Mats Lilja