Anna Sjulander och Mårten Bjellerup nya tillförordnade avdelningschefer

Nyhet 2 april 2020

Riksgälden har i dag utsett Anna Sjulander och Mårten Bjellerup till tillförordnade avdelningschefer då chefekonom Mattias Persson slutar på Riksgälden.

Anna Sjulander är för närvarande upplåningschef och tar från och med i dag över som tillförordnad avdelningschef på Skuldförvaltning. Anna Sjulander har arbetat på Riksgälden i över 15 år och har lång erfarenhet inom skuldförvaltning.

Mårten Bjellerup som är filosofie doktor och prognoschef på avdelningen Ekonomisk analys, tar från och med idag över som tillförordnad avdelningschef och chefekonom. Mårten Bjellerup har arbetat med olika analysfrågor inom Riksgälden sedan 2014.

Mattias Persson har arbetat på Riksgälden sedan 2016. Han lämnar Riksgälden för att bli chefsekonom och Global Head of Macroeconomic Analysis på Swedbank. Han har under sin tid som chefekonom på Riksgälden byggt upp avdelningen Ekonomisk analys och har den senaste tiden dessutom varit tillförordnad avdelningschef för Skuldförvaltning.

Jag vill gratulera Mattias till det nya jobbet och tacka för hans utomordentliga insatser på Riksgälden, inte minst i arbetet med att utveckla ekonomiska analyser och prognoser, säger Hans Lindblad.

Jag har lärt mig otroligt mycket på Riksgälden och jag har trivts fantastiskt bra. Detta var ett väldigt svårt beslut att fatta men jag har landat i att det här är en möjlighet som jag inte kan tacka nej till, säger Mattias Persson.

Mattias Persson lämnar Riksgälden den 29 september.

Kontakt

Pressfunktionen, 08-613 47 01