På riksgalden.se använder vi kakor (cookies) för att förbättra användarupplevelsen för dig och för att samla in statistik. Genom att fortsätta godkänner du att de används. Mer om kakor (cookies).
Statsskulden
Statens upplåning
Statslåneräntan
Finansiell stabilitet
Statens internbank
Insättningsgarantin och investerarskyddet
Garantier och lån
Finansiering av kärnavfall
Premieobligationer
...
Riksgälden har tecknat ramavtal med Swedbank och Ica Banken för laddningsbara korttjänster.
Riksgälden är positivt till förslaget om att det inrättas en ny funktion som ska förebygga, förhindra och upptäcka felaktiga utbetalningar från de statliga välfärdssystemen. Det är dock viktigt att Riksgälden fortsatt får tillgång till information för att kunna göra tillförlitliga prognoser om...
Statens avkastnings- och utlåningsränta är fastställd till 0,10 procent för 2021.
Laddningsbara kort minskar myndigheternas behov av kontanter och ger lägre adminstrationskostnader för staten.
Riksgälden har lämnat sitt remissvar till utredningen Samlade åtgärder för korrekta utbetalningar från välfärdssystemen (SOU 2019:59).
Under rådande pandemi rekommenderar Riksgälden myndigheterna att betala sina leverantörsfakturor före sista betalningsdag.
Riksgälden har förlängt ramavtalet för betalningstjänster med Danske bank, Nordea och Swedbank till och med den 31 juli 2022.
EU:s betaltjänstdirektiv PSD2 gör det möjligt för tredjepartsleverantörer att få tillgång till kontoinformation och att initiera betalningar.
Riksgälden har beslutat att förlänga ramavtalen för betalkort, resekonto och laddningsbara kort till och med 2021.
Säkerhet och robusthet ska prägla de statliga betalningarna. Det är viktigt att det finns utrymme för de statliga betalningarna i framtidens betalningsinfrastruktur.
Statens avkastnings- och utlåningsränta har fastställts till 0,16 procent för 2020.
Betalkort från Eurocard som myndigheter har genom Riksgäldens ramavtal kan påverkas av nya regler i EU:s betaltjänstdirektiv.
När andra delen i EU-direktivet PSD2 träder i kraft den 14 september stärks säkerhetskraven på de virtuella Eurocardkort (Eurocard Purchasing Account) Riksgälden har upphandlat.
Riksgälden har beslutat att förlänga ramavtalet för betalningstjänster till och med den 31 juli 2021.
Torsdagen den 11 april anordnar Riksgälden Finansdagen på temat Säkerhet och Framtid.
Riksgälden välkomnar att Riksbanken granskar frågan om digitala betalningsmedel men förordar att ett eventuellt införande av en e-krona bör föregås av en statlig utredning med ett brett uppdrag.
Den 1 februari 2019 planeras en fusion inom SEB Kort. Dotterbolagen Eurocard AB och Diners Club Nordic AB kommer att fusioneras med moderbolaget SEB Kort Bank AB.
Statens avkastnings- och utlåningsränta har fastställts till 0,20 procent för 2019.
Från och med den 15 maj kommer stopptiden för betalningar till utlandet i Danske bank vara 14.00 för alla normalbetalningar och för merparten av expressbetalningarna.
Myndigheter som avropar reseförsäkring under ramavtalet för korttjänster med Eurocard måste betala för detta.